Egyéb

Németh Lajos nem tud elszakadni hivatásától

Németh Lajos életében új időszámítás kezdődött azzal, hogy nyugdíjba vonult. Nyugdíjas éveit utazgatással, fűnyírással, unokázással szerette volna tölteni, de sosem gondolta volna, hogy három hónap múlva már unatkozni fog és visszavágyik a munkába.

dsc_0061

„19 évig köszöntöttem a nézőket a tévé képernyőjén. Az időm nagy részét a hivatásom töltötte ki. Munkám miatt nehezen mozdultam ki a fővárosból, akkor arra vágytam, hogy utazgathassak a feleségemmel, kertészkedhessek a telkünkön vagy az unokáimmal játszhassak. Szeptembertől időmilliomossá váltam és megörültem, hogy már csak egy főnököm van, aki az időbeosztásomért felel, az az én Ágicám.” – mosolyog a közkedvelt meteorológus.

dsc_0023

Nyugdíjba vonulását először Horvátországban ünnepelték meg, majd visszafelé néhány napra meglátogatták Lajos barátait Siklóson.

„Évtizedes barátság köt Siklósra, többször jártam már a kisvárosban, imádom a várat, a fürdőt és persze a finom borokat. A helyi mediterrán szálloda, Hotel Castello hosszú baráti beszélgetésink helyszínévé vált. Ágicám is többször velem tartott, de mindig sietnünk kellett vissza a Budapestre, most először nyugodtan élvezhettük Siklós és környéke adta lehetőségeket. – mesél lelkesen Lajos – a vendégszeretet lenyűgözött, kedvesen mosolyogtak ránk és persze az időjárásról is érdeklődtek.

dsc_0110

Németh Lajos új hobbyt talált magának az utazgatásban. Finnországtól Siklóson át egészen Olaszországig szeretne eljutni.

„Úgy érezzük, Finnországot már ismerjük, Olaszország pedig egy kitűzött cél – veszi át a szót Ágnes, aki 42 éve Lajos hűséges társaként a legjobban ismeri az ország egyik kedvenc időjósát. – Toscana egyelőre álom marad, de egy cseppnyi ízelítőt a Castello Hotelben már kaphattunk a mediterránból. Piadinát ettünk, olasz zenéket hallgattunk, Lajos még a halpedikűrt és a masszázst is kipróbálta. Sőt még arra is rá tudtam venni, az én nem éppen vízszeretetéről híres páromat, hogy csobbanjunk egyet a termálfürdőben.” – nevet

dsc_0047

„Mondtam a feleségemnek, hogy inkább a vár és a bor kettősénél maradnék, és a vizet meghagynám neki, de azt mondta, hogy nincs wellness szálloda fürdő nélkül, ezzel pedig nem tudtam vitatkozni. – nevet az időjós, aki nyugdíjas hetei alatt olyannyira kipihente magát, hogy fiatalokat megszégyenítő tettvággyal vágna bele újra hivatásába. – egy éve még nem gondoltam, hogy unatkozni fogok, ha nyugdíjas leszek. Amit elterveztem, azt 2 hónap alatt meg is valósítottam, de a pörgés nagyon hiányzik.” – vallja

dsc_0143

A népszerű időjós, kedvesen válaszol, ha az őszi időjárásról érdeklődnek nála és többször azon kapja magát, hogy teljes prognózist mond el.

dsc_9951

A siklósi pihenést kövezően úgy köszönt el vendéglátóitól, hogy „Ha előrejelzésre van szükségetek, hívjatok nyugodtan!”