Címlap Receptek

Ételrecept, életrecept!(Mennyei édesburgonyás brownie)

Az édesburgonya gasztronómiai felhasználása sokrétű: főzhetjük, párolhatjuk, süthetjük sütőben vagy serpenyőben, elkészíthetjük mikrohullámú sütőben is!

Készülhet belőle desszert, leves, főzelék vagy köret!

Értékes ásványi anyagokat tartalmaz: kalcium, vas, magnézium, mangán, kálium, foszfor, nátrium, szelén, réz, és cink is található benne.

Gazdag beltartalmi értékei miatt sorolják a szuperételek közé.

Ezt a másnéven batátás browniet diétázóknak is ajánlott fogyasztani!

Brutál finom,azonban csak a 74%-os felolvasztott étcsokival!

Recept 

2darab édesburgesz 

10dkg darált mandula

4ek. cukrozatlan kakaópor

2csipet szódabikarbóna 

3darab L-es tojás

3ek. kókusz olaj

Folyékony édesítőszer (0 kalóriás)

Elkészítés

Az édesburgonyákat feltettem főni, addig a darált mandulát összekevertem a cukrozatlan kakaóporral a 2csipet szódabikarbónával.

A tojásokat elkevertem a kókusz, folyékony édesítőszerrel és az előző masszához öntöttem.

Az édesburgonyát levettem a tűzről pürésítettem és ezt is belekevertem!

Kicsi 20x20cm-es sütőpapíral bélelt jénaiba tettem.

170fokra előmelegített sütőben 30 percig sütöttem.

Jó étvágyat.

Szerző:Cozombolisné Himer Gréta