Címlap Receptek

Vöröslencse Krém Roston csirkehússal!

Ételrecept ,életrecept!

Bármennyi rizst is szeretnénk megfőzni, a lényeg az, hogy mindig kétszer annyi vízre lesz szükség.Ha tehát 1 bögre rizst főzünk, akkor 2 bögre víz kell. A csirkemellre pici olajon kérget sütünk, (úgy hogy nagy lángon mind a kettő oldalát megpirítjuk) fűszerezzük, majd kislángon fedő alatt még kb.10percig sütjük.

Sokszor készítem, nagyon szeretjük, ezért is döntöttem úgy, hogy felteszem ide ezt a finom fűszeres egészséges vöröslencse krémet!

20 dkg vörös lencse

1 vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

kevés olívaolaj

frissen őrölt bors

1/2 teáskanál őrölt kömény

1/2 teáskanál kurkuma

1/2 teáskanál őrölt csípős paprika

2 evőkanál aprított petrezselyem

4 dl víz

Elkészítése:

Kevés olívaolajat hevítünk, megdinszteljük rajta az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk az átöblített lencsét, felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk, puhára főzzük. A tűzről levéve leszűrjük botmixerrel pürésítjük, belenyomjuk a fokhagymát, ízesítjük a köménnyel, a kurkumával, a csípős paprikával és a petrezselyemmel. 

Egészséges

Következő csodás tulajdonsága a vöröslencsének a tápértéke. Magas fehérjetartalmú, szó szerint ásványokkal, vitaminokkal és rostanyagokkal teli termésről van szó. Fő vas-, kalcium-, foszfor-, cinkforrás, de egyéb fontos alkotelemeket is tartalmaz. A vitaminok közül a B és C csoportúak fellelhetőek benne. Nincs benne semmilyen zsír és különösen rostgazdag. Súlyvesztés, vagy emésztési problémák, cukorbetegség, vagy magas koleszterinszint esetén ideális a fogyasztása. Nem utolsó sorban pedig rengeteg antioxidánst tartalmaz, melyek az öregedési folyamatot lassítják. Ragyogó bőrről, erős körmökről és hajról gondoskodik.

Szerző:Cozombolisné Himer Gréta